Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri


  
Geri git   Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri > XviDHeaven'a Hoş Geldiniz > Duyurular

Duyurular

HEDEF 500 FİLM

Cevapla
Görüntüleme: 4299 - Cevaplar: 8  
LinkBack Seçenekler Stil

HEDEF 500 FİLM
Alt 08-12-2008, 11:45 AM   #1 (permalink)
Daimi Üye
 
snemadelisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
snemadelisi şuanda Offline
Üyelik tarihi: Jul 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1.222
Rep Seviyesi: snemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond repute
snemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond reputesnemadelisi has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 238018493
Rep Gücü: 4760609
Post HEDEF 500 FİLM

HEDEF 500 FİLM
Kişisel arşivimdeki 1950–1990 yılarına ait, bu forumda henüz paylaşılmamış tüm filmleri; en eski tarihlilerden en yeniye doğru sırayla upload edip paylaşacağım.

Sanırım bu forumda paylaşılmamış benim elimde 500 kadar film var.

Bu filmlerin yüklenilmesinin 3–5 ay süreceğini tahmin ediyorum.

Bu filmlerin çok az bir bölümü tarafımdan dijital ortama aktarılmıştır. Bu işe başlayalı o kadar zaman oldu ki hangilerinin bana ait olduğunu bile unuttum.

Bu filmlerin bir kısmını arkadaşlarımdan doğrudan aldım. Büyük bir kısmını ise internetten indirdim. Filmleri indirdiğim linklerin büyük bir bölümü bugün ölmüş durumda. Bu filmlerin hangi kaynaktan edindiğime dair herhangi bir kayıt tutmadım.

Orijinal dosyaların kimler tarafından oluşturulduğu artık meçhul. Bazı dosyalarının adları da kayıt sırasında değişime uğradı. Dosyaların diğer özellikleri (boyutu, çözünülürlüğü, parlaklığı v.b.) hiçbir değişime uğramadı.

Filmlerin tanıtım bölümünde film dosyasının video ve ses kodeksleri, çözünürlük gibi bütün özelliklerini belirteceğim. Her filmin caps edilmiş görüntüleri de yer alacak.

Bütün bu özelliklerin belirtilmesi forum kuralları gereği zaten yapılıyor. Bunu tekrar vurgulama gereğini duydum, çünkü bu özellikleri inceleyen arkadaşlarımız bin bir emekle hazırladığı kendi üretimlerinin [veya çocuğunun] kendisinden habersiz, ismi bile zikredilmeden klonlandığını ve dağıtıldığını görünce üzülebilir hatta öfkelenebilirler.

Bu arkadaşlarımız kendi ürünleri olduğunu düşündükleri filmler için mesaj atabilirler. Sanırım forum yöneticileri bu uygulamaya bir şey demezler. Gerçi bu metanın kime ait olduğunu belirleyecek bazı dijital imzalar bulansa da DNA testi gibi bir yöntem geliştirmek zor görünüyor.

Doğrusu dijital ortama aktaran şimdi adları meçhul arkadaşlarımızı üzersem şimdiden özür dilerim. Bu meçhul arkadaşlara çok müteşekkirim. Onların emeklerini takdir ediyor, saygıyla yad ediyorum.

Tabii bu filmlerin asıl sahibi filmi yaratan yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, kameran, ışıkçı ve diğer emeği geçenler olduğunu da unutmamalıyız. Ülkemizde telif haklarının zamanında uygulanmaması nedeniyle 1990 öncesi bu filmler üzerindeki mülkiyet kaybolmuş ve filmler anonim hale gelmiştir. Mülkiyet haklarını ellerinde tutamadıkları bu filmlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri de saygıyla anma gereğini duyuyorum.

Bütün bunları yaparken telif haklarına ve emeğe saygı göstermeliyiz. Yeni çıkan telif hakkı taşıyan ürünleri karşılığını vererek almalıyız ki bunlar yeniden üretilebilsin.

Arşivleme geleneğimizin çok kötü olduğu günümüzde, bu filmleri ortaya çıkarıp, korumanın bir insanlık görevi, gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olduğunu düşünüyorum.

Eski filmlerin resmi sahibi bulunamadığından, ticari bir çıkar gütmeden bunları arşivlemenin, dağıtmanın hırsızlık olmadığını düşünüyorum.

Filmlerle ilgili bilgiler Agâh ÖZGÜÇ’ün: “Kronolojik Türk Sinema Tarihi” kitabından alındı. İnternette bulamadığım bazı film afişlerini de Türker İNANOĞLU’nun “5555 Afişle Türk Sineması” kitabından taradım. Onlara da müteşekkirim.

Burada ki amacım sadece paylaşmak, duygusal(!) değil.

Saygılarımla.

BİR HIRSIZIN ABUK SABUK SAVUNMASINI OKUDUNUZ.!

ROBIN HOOD DA BAŞKALARINDAN ALIYOR, BİR KISMINI KULLANIYOR GERİYE KANLARI DA İHTİYACI OLANLARA DAĞITIYORDU. AMA YAPTIĞI YİNE DE HIRSIZLIKTI


SUNACAĞIM FİLMLERİN GÜNCELLENMİŞ LİSTESİNİ Upload Edilecek Filmler BÖLÜMÜNDE BULABİLİRSİNİZ

Konu snemadelisi tarafından (08-13-2008 Saat 12:41 PM ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-12-2008, 11:57 AM   #2 (permalink)
Normal Üye
 
TekinAlp şuanda Offline
Üyelik tarihi: Jun 2008
Bulunduğu yer: xvidheaven
Mesajlar: 193
Rep Seviyesi: TekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud ofTekinAlp has much to be proud of
Rep Puanı: 1197
Rep Gücü: 223
Standart

Ne kadar büyük hizmet verdiğinizi tahmin edemezsiniz.Bana çok yabancı bu tekniği kullanarak paylaşımlarda bulunmanız çok büyük bir incelik.Emekleriniz için sonsuz teşekkürler.Yanlış hatırlamıyorsam,Kızımın Başına Gelenler ve listedeki bazı filmler eklenmişti.(Yanılıyor olabilirim.)Çok değerli vaktiniz için belirtmek istemiştim.Herşey için teşekkürler.Saygılarımla.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-13-2008, 03:07 AM   #3 (permalink)
Moderator
 
medy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
medy şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 4.482
Rep Seviyesi: medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 705451596
Rep Gücü: 14109405
Standart

sevgili snemadelisi

öncelikle çok hızlı bir giriş yapıp bizleri film bombardımanına tuttuğunuz için sizi canı gönülden kutluyorum... bir çoğumuzdan daha paylaşımcı olduğunuzu sevinç içerisinde görmüş olduk...

yukarıdaki samimi satırlarınızdan da sizin yüreğinizin ne kadar kocaman olduğu gayet net bir biçimde anlaşılmaktadır...

elbette sizin de temas ettiğiniz gibi filmlerin nereden temin edilmiş olduğunu arşiv büyüdükçe hatırlamak neredeyse imkansız..

sonuç olarak piyasaya çıkmış olan filmlerin mutlaka alnması gerektiğine bende katılıyorum.. çünkü bizler bu filmleri satın alırsak film şirketeri de gün yüzüne çıkmamış olan diğer filmleri digital ortama aktarıp bizlere ulaştıracaklardır.. kaldıki fiyatlar gerçekten çok makul seviyede...ben kendi adıma piyasaya çıkmış olan ve sevdiğim tüm filmleri satın aldım..diğer sinema sever arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum..

son söz olarak paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi arz ederim..

saygılar ve sevgilerimle...
__________________

"asil olunmaz asil doğulur"
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-13-2008, 06:15 AM   #4 (permalink)
Normal Üye
 
Tilidin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tilidin şuanda Offline
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 56
Rep Seviyesi: Tilidin has a spectacular aura aboutTilidin has a spectacular aura about
Rep Puanı: 181
Rep Gücü: 197
Standart

arkadaşlara tamamıyla katılıyorum ve @snamadelisi arkadaşımıza çok teşekkür edip paylaşımlarını 4 gözle, merakla bekliyoruz !
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-13-2008, 02:38 PM   #5 (permalink)
Seçkin Üye
 
Davaro şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: Hamburg/Almanya
Mesajlar: 2.333
Rep Seviyesi: Davaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond repute
Davaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 13150682
Rep Gücü: 263300
Standart

Sayin snemadelisi sizi kutluyorum, Foruma iyi bir giris yaptiniz.
Paylasimlarinizin devamini dilerim.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-13-2008, 08:39 PM   #6 (permalink)
Moderator
 
RatyaPonec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
RatyaPonec şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 2.049
Rep Seviyesi: RatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond repute
RatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 675106341
Rep Gücü: 13502402
Standart

Net’te film paylaşma konusuna bakış açınızı özetleyen güzel duyurunuz için öncelikle teşekkür ederim. Kendi hissiyatınızdan hareketle eserler üzerinde hiçbir yasal koruma hakkı bulunmayan paylaşımcıların çekinceleri daha güzel ortaya konulamazdı...

Korsancılığa kesinlikle karşı olan bir vatandaş olarak ben de paylaşım konusundaki şahsi düşüncelerimi buraya eklemek istiyorum.

Eski ve yeni ayrımı yapmadan bütün filmlerin:

1) Eser sahibinin çoğaltma ve yayma hakkına zarar vermemek,
2) Maddi menfaat temin etmemek,
3) Umuma açık yerlerde göstermemek,

Şartıyla kopyalanması ve çoğaltılması yasalarla serbest bırakılmıştır.

Bu çerçevede internette film paylaşmayı a) "İnternette aleni hale gelen filmler" b) "Net’te bulunmayan ya da nadir olan filmler" başlıkları altında iki kategoride incelenmesi daha uygundur.

İnternette aleni hale gelen ya da dosya paylaşım programlarıyla paylaşılan filmler konusunda ne eser sahiplerinin ne de bunları paylaşıma açanların yasal veya ahlaki yönden itiraz edecekleri hiç birşey kalmamıştır. Bunları yeniden paylaşıma açanların; film yapımcılarını, sanatçıları ve riper’ları minnetle anmaktan başka hiçbir yükümlülükleri bulunmamaktadır.

İnternette bulunmayan filmler konusunda ise durum tamamen farklıdır. Bu filmleri kaydederek arşivlerine ekleyenler yasal yükümlülükleri gereği ellerindeki kopyaların herkesin eline geçmemesine dikkat etmekle zorunludurlar. Kayıtlara iliştirilen logo’lar filmlerin ticari meta haline getirilmesini önlemeye matuftur. Ayrıca nadir filmleri paylaşanların, karşılıklı değiş-tokuş anlamında kendilerinde olmayan filmleri elde etme isteklerini de doğal karşılamak gerekmektedir. Nasıl ki 70 yıllık koruma süresi dolmadığı halde ticari kıymetini kaybettiği için eser sahipleri çoğaltma ve dağıtma haklarından vazgeçtilerse nadir filmleri paylaşanlar da ilk takastan sonra ellerindeki filmin aleni filmler kategorisine gireceğinin bilincindedirler.

Bu nedenlerle mevcut forum alışkanlıkları dışında XviDHeaven’da film paylaşımlarının linkli ve linksiz olmak üzere iki çeşitte yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Bu önerimin ayrıntılarını “Nadir Filmlerin Paylaşımı” başlıklı duyuruda açıklamaya çalışmıştım.

Bu kanaatim çerçevesinde Sn. Snemadelisi’ne hoşgeldiniz diyerek latifeyle diğer sinema deli’lerini de kendilerini fazla yormadan karşılıklı paylaşıma davet ediyorum...
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-14-2008, 12:09 AM   #7 (permalink)
Seçkin Üye
 
panalgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
panalgin şuanda Offline
Üyelik tarihi: Jun 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 854
Rep Seviyesi: panalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond repute
panalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond reputepanalgin has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 177744157
Rep Gücü: 3555110
Standart

Sevgili snemadelisi yapacağınız ve şu an yapmakta olduğunuz çalışmalarla biz sinemaseverleri çok mutlu ettiniz, emeğinizin karşılığını bir teşekkür ile ödüyoruz ama biliniz ki buraya bir teşekkür yazarken gönlümüzden binlerce teşekkür geçiyor. Emeklerinize sağlık
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-14-2008, 09:45 AM   #8 (permalink)
Normal Üye
 
Lazkizi61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lazkizi61 şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: Germany
Mesajlar: 1.216
Rep Seviyesi: Lazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond repute
Lazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond reputeLazkizi61 has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 410685129
Rep Gücü: 8213944
Standart


bende arkadaslarima katiliyorum
ve size candan tesekkür ediyorum, elleriniz dert görmesin






arkadaslarim kadar cok film ekleyemiyorum ama elimden geldigi kadar sizlere destek olmaya calisacagim 500 degil 5000 olmasi dilegiyle
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08-21-2008, 11:30 AM   #9 (permalink)
Seçkin Üye
 
Zagor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zagor şuanda Offline
Üyelik tarihi: Aug 2008
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 1.806
Rep Seviyesi: Zagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond repute
Zagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond reputeZagor has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 7470223
Rep Gücü: 149668
Standart

Bizler LEBLEBİCİ HOR HOR,YAYLA KARTALI,KAHVECİ GÜZELİ,ŞEHVET KURBANI,BİNNAZ..VS gibi filimleri izleyemedik. Belki yeterli teknik donanıma ve mali kaynaklara sahib olunmadığından,belkide sanki babalarının mallarıymış gibi saklanıp gün ışığına çıkarılmamalarından. Bu siteye üye olup sizler gibi düşünen insanların var olduklarını görünce
geleceğe yönelik umutlarım yeşermeye başladı. artık inanıyorum ki,gelecekte bir gün bir sinema hayranı benzer sitedeki arkadaşlarına bu tür mesajlar yazmayacak. geçmişteki ataları olan sizleri minnetle yaadedecek. Teşekkürler iyiki varsınız.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayan Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile) Bay Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:00 AM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0