Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri


  
Geri git   Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri > XviDHeaven'a Hoş Geldiniz > Duyurular

Duyurular

Usta Oyuncu Yılmaz Köksal'ı Kaybettik...

Cevapla
Görüntüleme: 819 - Cevaplar: 1  
LinkBack Seçenekler Stil

Usta Oyuncu Yılmaz Köksal'ı Kaybettik...
Alt 10-23-2015, 05:01 PM   #1 (permalink)
Moderator
 
medy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
medy şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 4.337
Rep Seviyesi: medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 705451596
Rep Gücü: 14109319
Unhappy Usta Oyuncu Yılmaz Köksal'ı Kaybettik...



Yeşilçam'ın emektar karakter oyuncusu Yılmaz Köksal'ı kaybettik. Boğuştuğu kanser hastalığı yüzünden bugün akşam saatlerinde hayatını kaybeden usta sanatçı, 76 yaşındaydı.



Yeşilçam'ın ünlü ismi karakter oyuncusu Yılmaz Köksal hayatını kaybetti. Rahatsızlığı nedeniyle Sultanbeyli'de bulunan özel bir hastanede tedavi olan Yılmaz Köksal'ın burada hayatını kaybettiği bildirildi.

Yönetmen Nazif Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köksal'ın akşam 22.00 civarında vefat ettiğini dile getirerek, haberi ünlü ismin oğlundan aldığını dile getirdi.

Yılmaz Köksal ile en son çalışan yönetmenlerden biri olduğunu kaydeden Tunç, "Rüya Peşinde, diye bir film çektim efsanevi oyuncuyla. Son bir yıldan bu yana, gençliğinde dublör kullanmadan çok tehlikeli hareketleri yapmasından kaynaklanan fiziki sıkıntılar içindeydi. Son bir yıldır hastanelerdeydi. Onun hareketli ve şakacı filmlerini seyrederken, gülüşlerimiz şimdi ağlayışa dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Nazif Tunç, 76 yaşındaki sanatçının bir haftadır yoğun bakımda olduğunu aktararak, "Bizim için eşsiz bir oyuncu, vefalı bir dost, unutulmayacak iyilikler yapmayı seven bir insandı. Türk milletinin, Türk sinemasının ve ailesinin başı sağolsun" dedi.

tilla Dorsay

Tunç Başaran'ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal'in "Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Yılmaz Köksal uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasinin ürettigi ender kült filmler arasındadır. (Filmde Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler.

Yılmaz Köksal Türk kahramanı Aybiçe "Kurt Kız" bu katliamın öcünü almaya yemin eder.) 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynamıştır. Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etti.

Yılmaz Köksal Kimdir.?

Yılmaz Köksal, ( d. 15 Temmuz 1939 Kırşehir, ö. 22 Ekim 2015 İstanbul [1][2]) Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Kırşehir ilinde doğan Köksal, daha sonra ilkokulu bitirerek Osmaniye'den İstanbul'a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupayı dolaştı. Tunç Başaran'ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal'in “Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasinin ürettigi ender kült filmler arasındadır. (Filmde Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler.

Türk kahramanı Aybiçe "Kurt Kız" bu katliamın öcünü almaya yemin eder.) 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynamıştır.Birçok film senaryosu yazmıştır.Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmiştir. Kanser hastalığına yakalanan Köksal 22 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir.

Senaryo Yazarı

Sevdikten Sonra 1987

Filmografi

Cümbür Cemaat Aile (Hayrettin) 2010
Yahşi Batı (Şerif Çeko) (2009)
Adanalı (Kemal) 2009
Selena (Battal Gazi) 2008
Merhaba /Dim Çayı Sevdalıları 2007
Gizli Tünel 2006
Memleket Hikayeleri -Ahçik 2006
Torun ve Torunu 2 (Köroğlunun Torunu)2005
Torun ve Torunu 1 2005
Yusuf Yüzlü (Paşa) 2004
Mavi Rüya 2004
Bir Akıllı Bir Deli 2002
Zerda (Ökkeş) 2002
Karaoğlan (Otmar) 2002
Biri Yer Biri Bakar 2000
Hemşo (Zülfikar) 2000
Güneşe Doğru 1999
Kahpe Bizans (Sepetçioğlu)1999
Sevimli Dostlar (Bayram) 1997
Canısı (Yılmaz) 1997
Leş Kargaları 1996
Çapraz Ateş 1996
Kara gün 1994
Kaygısızlar (Yılmaz Usta) 1994
Komşular 1993
Sevginin Bittiği Yer 1993
Nehrler Denize Akar 1992
Kurdoğlu 3/Biz Bu yola Başkoyduk (Hafız) 1992
Kurdoğlu 2/ Sancağın Ordusu(Hafız) 1992
Kurdoğlu /Osmanlı Bedel İster (Hafız) 1991
Ahu Gözlüm 1990
Canımın Canısın 1989
Canmdan Can İste 1989
Günahtır 1989
Acı Gurbet 1988
Ağlamaya Değer mi? 1988
Turist Avcıları 1986
Acı Çekenler 1987
Şeytanın Oğulları 1987
Acı Hayat 1987
Yemin 1987
Secdikten Sonra 1987
İnfilak 1986
Kader Böyle Yazdı 1986
Suçlu Kim 1986
Muhteşem İkili (Kerim) 1986
Onlar da Sevdiler 1985
Günsüz Ali 1985
Halime Gülme 1985
Kaçak Şarkıcı 1985
Üç Süpermen Olimpiyatlarda (Süpermen) 1984
Aşk Sürgünü 1984
Beklenmeyen Randevu 1984
Ejderin İntikamı 1984
Gurbet 1984
Aşk Adası 1983
Kahreden Kurşun 1983
Bir Zamanlar Kardeştiler (Ali) 1983
Toptağın Kanı 1983
Ağlayan Gülmedi mi? 1982
Yakılacak Kadın 1982
Kırmızı Kelebek 1982
Gurbet Kuşları 1982
Nasıl İsyan Etmem 1982
Umut Dilencisi 1982
Yaşamak Seninle Güzel 1982
Leyla İle Mecnun 1982
Acı Gerçekler 1981
Kardeş Kurşunu 1981
Günah Defteri 1981
Kirvenin Kızı 1981
Milcan 1981
Ölmeyen Arkadaşlık 1981
Mutlu Ol Yeter 1981
Takip 1981
Ceren 1980
Sabırlı Kullar 1980
Aşk ve Adalet 1978
Çilekeş 1978
Yıkılış 1978
Korkusuzlar 1977
Aybiçe Kurt Kız 1976
Krallar Eğleniyor 1976
Nereye Arkadaş (Cemal) 1976
Yarın Olmaz Şimdi 1975
Mağlup Edilmeyenler 1974
Her Gece Bardayım 1974
Kahramanlar (Onbaşı Yılmaz) 1974
Kanlı Savaş 1974
Kiralık Serseri 1974
Sayılı Kabadayılar 1974
Tanrım Beni Baştan Yarat 1974
Dağ Kurdu (Kuçilua) 1973
Ölüm Satanlar 1973
Sevginin Bedeli 1973
Duvak (Zaloğlu) 1973
Kaderimiz 1973
Mağrur ve Cesur 1973
Affedilmeyenler 1973
Destan (Şah) 1973
Maceraya Bayılırım (Ali) 1973
Acı Zafer 1972
Asılana Kadar Yaşayacaksın 1972
Gece 1972
Cesurlar 1972
Delioğlan 1972
Çapkın Hafiye 1972
Çılgınlar Ordusu 1972
Hızlı Hızır 1972
Kan Dökmez Remzi 1972
Ve Siahını Çekti (Komiser Murat Akan) 1972
Kan ve Kin 1972
Vahşetin Esirleri 1972
Allah Benimle 1971
Alaaddin’in Lambası 1971
Avare Kalbim 1971
Cemo ile Cemile 1971
Kara Memed 1971
Kurşunla Selamlarım 1971
Kurşun Memed 1971
Önce Sev Sonra Öldür 1971
Sevimli Hırsız 1971
Zehir Hafiye 1971
Kaderin Ağları 1970
Zagor 1970
Çeko 1970
Ham Meyva (Aşık Rüstem) 1970
Hoş Memo 1970
Öp Beni(Yılmaz) 1970
Ali ile Veli 1970
Avare 1970
Avare Aşık 1970
Cehennemde Şenlik Var 1970
Gülüm Nuri 1970
Kan ve Kurşun 1970
Kanıma Kan İsterim 1970
Kralık Katiller 1970
Ölüm Çemberi 1970
Püsküllü Bela 1970
Sevimli Serseri 1970
Vur Okşa ve Öp 1970
Sana Allah Acısın 1970
Satılık Gelin 1969
Sürgünler 1969
Gurbette Ölenler1969
Asrın Kralı 1969
Kanlı Gelinlik 1969
Kendi Düşen Ağlamaz 1969
Mezarımı Taştan Oyun 1969
Asılacak Kadın 1969
Dikenli Hayat 1969
Hazreti Ali 1969
Güney Ölüm Saçıyor(Köksal) 1969
Çakırcalı Mehmet Efe (Çıplak Efe) 1969
Berduş (Nuri) 1969
Allahın Aslanı Ali 1969
Dağlar Şahini 1969
Mete Han Amazonlara KARŞI 1969
Kan Su Gibi Akacak(Mehmet Aslan) 1969
Bozkırlar Şahini Targan 1968
Hakanlar Savaşı (Toygar) 1968
Gök Bayrak 1968
İngiliz Kemal 1968
Dağları Bekleyen Kız 1968
Gültekin Asya Kartalı 1968
Gönüllü Kahramanlar 1968
Kara Pençe 1968
Nuri Bey Mafyaya Karşı 1968
İstanbul Tatili (Yılmaz) 1968
Maskeli Beşlerin Dönüşü (Şeytan) 1968
Kan Davası 1967
Şeyh Şamil 1967
Cango Ölüm Suvarisi (Korkusuz Adam) 1967
Fantoma İstanbul’da Buluşalım 1967
Malkoçoğlu Krallara Karşı (Ejder) 1967
Kader Bağı (Çarli) 1967
İdam Günü 1967
Kanlı Takip 1967
Şoför Parçası 1967
Kara Davut 1967
Gençlik Türküsü 1967
Osmanlı Kabadayısı (1967)
Namus Borcu (Ömer) 1967
Eceline Susayanlar (Mehmet) 1967
Affedilmeyen (Baterist) 1966
Malkoçoğlu (Ejder) 1966
Eli Maşalı 1966
Şafakta Üç Kurşun 1966
Konforlu Necla 1966
Beş Fındıkçı Gelin 1966
Çalıkuşu 1966
Horasan'da Gelen Bahadır 1965
Horasan’ın Üç Atlısı 1965
On Korkusuz Kadın 1965
Murtaza 1965
__________________

"asil olunmaz asil doğulur"
  Alıntı ile Cevapla

Alt 10-24-2015, 06:28 PM   #2 (permalink)
Normal Üye
 
yusufaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
yusufaaa şuanda Offline
Üyelik tarihi: Apr 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 50
Rep Seviyesi: yusufaaa is on a distinguished road
Rep Puanı: 10
Rep Gücü: 105
Standart

Yılmaz Köksal gerçekten de her rolün aktörüydü...Allah rahmet eylesin mekanı olsun.....
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayan Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile) Bay Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:06 PM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0