Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri


  
Geri git   Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri > Görsel Paylaşımlar > Belgeseller, Fragmanlar, Afişler

Belgeseller, Fragmanlar, Afişler
Türk Sinema Belgeselleri , Fragmanları , Film Afişleri ve Söyleşiler...

İZZET GÜNAY BELGESELİ

Cevapla
Görüntüleme: 1294 - Cevaplar: 1  
LinkBack Seçenekler Stil

İZZET GÜNAY BELGESELİ
Alt 10-10-2015, 04:53 PM   #1 (permalink)
Moderator
 
medy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
medy şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 4.398
Rep Seviyesi: medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 705451596
Rep Gücü: 14109329
Post İZZET GÜNAY BELGESELİ





..

..

İzzet Günay kimdir

İzzet Günay, 21 Ağustos 1934 de İstanbul’da Üsküdar,Salacak’ta doğdu. Bir abisi vardır. Babası Necati Bey, Salacak şehir hatları vapurları iskelesi yöneticisidir zamanında . 1949 yılında Deniz Lisesi’nde başladı ama iki sene sonra asker olmaktan vazgeçtiği için ayrılıp liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde bitirdi.

İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde teknik ressam olarak çalıştı. Bir süre dans hocalığı yaptı. Askerlik görevinden sonra, linyit kömürü ticaretiyle uğraştı.

1957 yılında gazete ilanı ile Dormen Tiyatrosu’na başvurdu ve kabul edilerek bu toplulukta sergilenen “Kara Ağaçlar Altında” adlı oyununda ufak bir role çıkarak, profesyonel sanat yaşamına atıldı. Daha sonra “Sokak Kızı İrma”, “Pasifik Şarkısı Zafer Madalyası” ve daha birçok çeşitli oyunlarda 1957-1963 yılları arası rol aldı. Sahne amirliği yaptı.

Sinemaya 1958’de Kemal Film yapımı “Kırık Plak” filminde Zeki Müren‘in şoförü rolüyle geçti. Bir kaç filmde ufak roller oynadıktan sonra “Varan Bir” filmiyle baş rol oyunculuğuna geçti. 100’den fazla n sonra 70li yıllarda sinemayı bırakan ve bu arada ekonomik nedenlerle 1973’de başlıyarak 7 yıl klasik Türk Sanat Müziği dalında solistlik yaparak sahneye çıktı. 15.05.1985 de açtığı Antikacı dükkanını 14 yıl işletti ve 1999de dükkanı satarak devretti. Sonraki yıllarında az sayıda televizyon dizisinde rol aldı.

İzzet Günay, 1964’te “Ağaçlar Ayakta Ölür” filmindeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en başarılı oyuncu seçildi.

Evlilikleri :
1. evliliği : 1963 yılında İzmir’de Semine hanım ile evlendi, 4 mayıs 1968 de Semine hanım beyin kanamasından vefat etti.
2. evliliği : 1970 de İpek hanım ile evlendi bu eşinden 1971 doğumlu oğlu Ömer var.


Filmografisi

Aşka Sürgün - 2005
Yadigar - 2004
Bay E - 1995
Unutulmayanlar - 1981
Renkli Dünya - 1980
Güngörmüşler - 1976
Duyun Beni - 1975
Kısmet - 1974
Felek - 1973
Çapkınlar Şahı / Don Juan 72 1972
Kader Yolcuları - 1972
Aşk Ve Cinayet Meleği - 1972
Aşkım Kaderim Oldu - 1972
Kefenin Cebi Yok Fırtına - 1972
O Ağacın Altında - 1972
Suya Düşen Hayal - 1972
Hedefte Beş Adam - 1972
Kaderin Esiriyiz - 1972
Hayat Mı Bu - 1972
Anneler Ve Kızları - 1971
İki Belalı Adam - 1971
Katil Kim - 1971
Silahlar Konuşuyor - 1971
Yarın Ağlayacağım - 1971
Kezban Paris'te - 1971
Ali Cengiz Oyunu - 1971
Genç Kızlar Pansiyonu - 1971
Gizli Aşk - 1971
Katiller - 1971
Bebek Gibi Maşallah - 1971
Birleşen Yollar - 1970
Kara Dutum - 1970
Red Kit - 1970
Duyduk Duymadık Demeyin - 1970
Şıllık - 1970
Günahsız Katiller - 1970
Kanunsuz Kardeşler - 1970
Şoför Nebahat - 1970
Aşk Yarışı - 1969
Esmerin Tadı Sarışının Adı - 1969
Seninle Ölmek İstiyorum - 1969
Şahane İntikam - 1969
Asi Kabadayı - 1969
Cesur Kabadayı - 1969
Garibanlar Mahallesi - 1969
Kadın Paylaşılmaz - 1969
Tatlı Günler - 1969
Fakir Kızı Leyla - 1969
İncili Çavuş - 1968
Affedilmeyen Suç - 1968
Menderes Köprüsü - 1968
Kara Atmaca'nın İntikamı - 1968
Atlı Karınca Dönüyor - 1968
Kezban - 1968
Vesikalı Yarim - 1968
Arkadaşımın Aşkısın (Kan Kardeşim) - 1968
Kader Böyle İstedi - 1968
Kalbimdeki Yabancı - 1968
Dolmuş Şoförü - 1967
Ağlayan Kadın - 1967
Düşman Aşıklar - 1967
Hayat Acıları - 1967
Hırçın Kadın - 1967
Kederli Günlerim - 1967
Sefiller - 1967
Kara Kartal (1) - 1967
Zalimler De Sever - 1967
Kara Atmaca - 1967
Ayrılık Saati - 1967
Kardeş Kavgası - 1967
Kanlı Mezar - 1966
Namus Kanla Yazılır - 1966
Yumrukların Kanunu - 1966
Ailenin Yüz Karası - 1966
Tehlikeli Oyun - 1966
Çeşmemeydanlı Ali - 1966
Fakir Ve Mağrur - 1966
Şeref Kavgası - 1966
Akşam Güneşi - 1966
Ümit Sokağı - 1966
Ay Yıldız Fedaileri - 1966
Beyoğlu Esrarı - 1966
Kumarbaz - 1965
Yabancı Olduk Şimdi - 1965
Cici Kızlar - 1965
Gurbet Türküsü - 1965
Kolla Kendini Bebek - 1965
Sevdalı Kabadayı - 1965
Yalancı - 1965
Nazar Değmez İnşallah - 1965
Şeker Hafiye - 1965
Eller Yukarı - 1965
Severek Ölenler (Kartalların Öcü) - 1965
Elveda Sevgilim - 1965
Ekmekçi Kadın - 1965
Tığ Gibi Delikanlı - 1964
Fıstık Gibi Maşallah - 1964
Macera Kadını - 1964
Öpüşmek Yasak - 1964
Anasının Kuzusu - 1964
Anadolu Çocuğu - 1964
Asfalt Rıza - 1964
Aslan Marka Nihat (Aşk Otobüsü) - 1964
Bomba Gibi Kız - 1964
Ölümün Ücreti - 1964
Kimse Fatma Gibi Öpemez - 1964
Varan Bir - 1964
Kavga Var - 1964
Yiğitler Yatağı - 1964
Tophaneli Osman - 1964
Acemi Çapkın - 1964
Ağaçlar Ayakta Ölür - 1964
Afilli Delikanlılar - 1964
Çalınan Aşk - 1963
Hop Dedik - 1963
Beni Osman Öldürdü - 1963
Tatlı Sert - 1963
Barut Fıçısı - 1963
Çifte Nikah - 1962
Fatoş'un Bebekleri - 1962
Kırık Plak - 1959
__________________

"asil olunmaz asil doğulur"

Konu medy tarafından (10-10-2015 Saat 08:10 PM ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla

Alt 10-10-2015, 05:06 PM   #2 (permalink)
Normal Üye
 
yusufaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
yusufaaa şuanda Offline
Üyelik tarihi: Apr 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 50
Rep Seviyesi: yusufaaa is on a distinguished road
Rep Puanı: 10
Rep Gücü: 113
Standart

Yeşilçam'ın en iyi jonlerinden bir tanesidir İzzet Günay....Elinize sağlık çok teşekkürler bu güzel belgesel için.....
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayan Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile) Bay Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:45 AM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0