Tekil Mesaj gösterimi

Alt 07-02-2008, 03:30 PM   #3 (permalink)
Davaro
Seçkin Üye
 
Davaro şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: Hamburg/Almanya
Mesajlar: 2.333
Rep Seviyesi: Davaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond repute
Davaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond reputeDavaro has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 13150682
Rep Gücü: 263301
Exclamation

Alıntı:
sinematik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba bu konu üzerine şöyle bir kaç laf edemeden geçemedim, çünkü bu ban, üye yollamak banlarım gibi dialoglara senelerdir karşıyımdır ve kin ve kan davası dışında hiç birşey yaratmazlar. Böyle yeni bir forumu özellikle "Banlama" lafını daha az kullanmasını dilerim. Banlamak zaten bir çözüm değil...

Bu tip özel forumların, birer fan kulüp olduğunu düşünürüm. Zaten sadece ilgilisi yer alır o nedenle zaten ortak zevkleri olan üyeleri daha farklı motive etmek bence çok daha olumlu sonuçlar sağlar.

10 senedir çeşitli forumlarda üye oldum.
Bahsettiğiniz uygulamanın bir yararı olmadı teşekkür düğmesi vesaire vaseire uzar gider.

"sadece tşk yazma banlarım" diyen her forum bu savaşı kaybetmiştir. Çünkü kalkıp 250 filme hayat hikayemizi yazıp sohbet edecek halimiz yok, bence gizli link bile verilmemeli bence, yinede biraz forumsal hareketi desteklemekte fayda var :D

Genellikle kullanıcıya sunu yap diktesinden ziyade açılan konularda moderatorlerin aktif olup dialog açması daha uygundur.

Adı üstünde moderator, yani ortam sağlayıcı ( mode ortam demek :D ). ortam için en uygun fiili yerine getiren. Moderatorler film sunmaktan ziyade o film sunulan ortamı daha fazla dialog ve sohbet olan yerlere çevirirler onların birincil kaygısı aslında bu olmalıdır.


Gelelim 2. noktaya.

bir rapid'e upload yapan yani yükleyen kişi kendi hesabına girerek takip eder zaten. paylaşımcı üyeler ekledikleri filmlerin en son ne zaman indirildiği hakkında bilgi sahibi olmayı kendi hesaplarını takip ederekte sağlar.
Herşey bir kenara zaten mesaj atan gizi gizlenmiş linki açmak için mesaj yazmıyor mu? :D

ayrıca rapidte puan sistemi vardır, Benim 10 ay önce yüklediğim dosyalar hala duruyor o hesap kapanmadan link silinmez, bence o noktada teknik bir bilgi eksikliği var galiba veya dosyalarım her zaman indiriliyor.... demek ki doğru bir paylaşım politikası izliyorum.

Uzun lafın kısası önemli olan indirmek çekmek ve puan uygulamasını birbirinden dosya çekmek olarakta yaşatmak olabilir. Bu her iyi dağılan dosyanın bizlere daha fazla paylaşım olarak döndüğünü gösteriyor.
yaşasın rapidshare..


Bütün bunlar yanında paylaşım ağının rapidshare gibi bir sistem üstüne kurulmuş olduğunu düşündüğümüzde eğer bu linklerin yaşamasını istiyorsanız çok fazla yere vermeniz o linklerin ömrünü uzatır. Bir yere kapatmak o dosyaları hapsedip kilitlemek zaten onları ölüme mahkum etmektir, kademeli olarak ilk burada sunulan birçok film 2 ay sonra başka ortamlara dağıtılabilinir.

Bu sitede sunum yapanları bilmem ancak benim yapacağım her sunum en az 20 forumda yer alacaktır. Benim paylaşmaktan anladığım bu çünkü.

Matematiksel olarak her filmi 100 kişi indirirse ve o link ilk 2 hafta indirilmiş ise doğal olarak sizin hesaplamalarınıza göre burada oluşturulan arşiv zaten 104 gün sonra yok olacak demektir :)

Kademeli olarak başlıkları diriltip çok eski başlıkları öne almak her zaman olumlu sonuç verir.

Kurallara uyulmadigi an Ban verilmeli ve baska türlü olmaz !
Tabi her "tsk, saolll" yazan üyeyi Banlamak dogru degil ama uyarmak gerek, bence Upload eden kisi seni mutlu ediyorsa paylasimla, sende onu güzel bir Mesajla mutlu edeceksin...!
Tabi sen istedigin seyi istedigin yerde paylasabilirsin onu bize neden belirtigini anlamadim? Ama bildigin gibi XviDHeaven'a paylasdigin herhangi biseyde reklam gibi seyler oldugu an Konu silinicektir...!
Her Insan ayni degil bunu belirtim, her insan senin gibi düsünmez, herkez senin inandigin seye inanmaz...!
Mesaj Gizlemek tercih meselesi isteyen Gizler isteyen Gizlemez !


Lütfen kendi inanclarina herkezi inandirmaya calisma !
  Alıntı ile Cevapla