Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri


  
Geri git   Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri > XviDHeaven'a Hoş Geldiniz > Duyurular

Duyurular

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2009 FİNAL

Cevapla
Görüntüleme: 4954 - Cevaplar: 1  
LinkBack Seçenekler Stil

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2009 FİNAL
Alt 10-19-2009, 05:13 AM   #1 (permalink)
Moderator
 
medy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
medy şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 4.482
Rep Seviyesi: medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
medy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond reputemedy has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 705451596
Rep Gücü: 14109405
Red face 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2009 FİNAL



Altın Portakal ödülleri belli oldu!

46.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni kazananlar belli oldu. En iyi film “Bornova Bornova” ve “Kosmos”...

46.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali nde; En İyi film “Kosmos '' ve “Bornova Bornova '' , En İyi İlk Film “İki Dil Bir Bavul '' , En İyi Yönetmen “Reha Erdem '' , En İyi Senaryo Onur Ünlü-Beş Şehir, En İyi Görüntü Yönetmeni Florent Herry-Kosmos, En İyi Müzik Mehmet Erdem, Özgür Akgül- Deli Deli Olma, En İyi Kadın Oyuncu Nergis Öztürk-Kıskanmak, En İyi Erkek Oyuncu Öner Erkan-Bornova Bornova oldu.

10 Ekim de muhteşem bir açılış töreni ile başlayan 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bir haftalık sinema maratonunun ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Bir hafta boyunca Antalyalılara sinema dolu günler yaşatan festival, sadece film gösterimleriyle değil sinema üzerine sergi, konser, söyleşi ve paneller ile hem sinemanın gündemini tutmayı hem de sinema üreticilerini ve halkı buluşturmayı başardı.

Antalya 46 yıldır sinemanın nabzını tutuyor

Törene, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Festival Genel Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar, çok sayıda sanatçı ve davetli katıldı. Ödül Töreni ni oyuncu Burcu Kara sundu. Kapanış töreninde Şef Orhan Şallıer yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Orkestraya şarkılarıyla eşlik eden Derya Durmaz, Sırrı Süreyya Önder, Şebnem Köstem, Selen Uçer, Ayça Damgacı, Ayça Varlıer, Yavuz Bingöl, Hande Ataizi, Melike Demirağ hem performanslarıyla hem de pozitif enerjileriyle geceye renk kattı. Ayça Damgacı “Mavi Boncuk '' adlı şarkıyı yarı Türkçe, yarı Ermenice olarak seslendirdi ve izleyicileri coşturdu.

En iyi kadın oyuncu Nergis Öztürk, En iyi erkek oyuncu Öner Erkan


46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali nde En İyi Film ödülü iki film arasında paylaştırıldı. İnan Temelkuran ın “doğduğum yere vefa borcu '' olarak nitelediği filmi “Bornova Bornova '' ve Kars ta fantastik bir dünya yaratmayı başaran Reha Erdem in “Kosmos '' filmleri bu yılki festivalin en iyi filmleri seçildi. Reha Erdem ve İnan Temelkuran ödüllerini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dan aldı.

Deniz Baykal ödülleri takdim ettikten sonra, “Bu akşam bir kez daha tanık olduk ki sinemamız yeni ve heyecan verici bir döneme girmiştir. Köklü ve saygın bir geçmişi olduğunu biliyoruz. Sinemamızın yeni bir atılım dönemine girdiğini hep birlikte görüyoruz. Sinemacılara yürekten teşekkür ediyorum. Sinemamızı canlı, yaratıcı kılan, insanlarımızın anlatacak birer hikayeleri olmasıdır. Herkes kendi hikayesini paylaşmak istiyor. İnsanlarımız da, bu hikayelerin içinde kendilerini, umutlarını, kaygılarını buluyor. Buna bir kez daha tanık olduk. Genç sinemacıları yürekten kutluyorum. Halit Refiğ i saygıyla anıyorum. '' dedi.

En İyi Film Ödülü nü “Kosmos '' la paylaşan “Bornova Bornova '' filminin yönetmeni İnan Temelkuran, “Ben bu filmi yaparken bakkal önündeki çocukları anlatmak istedim. Bu ülkede emeğe değer verilmesi gerekiyor. 12 Eylül bu ülkenin üzerine bir asfalt çekti. Bu asfaltı çatlatan otlardan biri olmak istedik '' dedi. Erden Kıral ın başkanlığındaki jüri En İyi Yönetmen ödülünü Kosmos filmini yöneten Reha Erdem e verdi. Kürtçe konuşulan bir köye eğitim vermek için giden genç bir öğretmenin bir ders yılını anlatan belgesel “İki Dil Bir Bavul '' la En İyi İlk Film Ödülü nü alan Özgür Doğan, “Bu ülkede sıkıntılar yaşayan öğretmenler ve öğrencilerin sorunlarını anlatmak istedik. Ana dilinde eğitim her çocuğun hakkıdır '' dedi.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü vermek için sahneye çıkan Nurgül Yeşilçay, “16 tane birbirinden güzel film izledik. Ne çok hikaye birikmiş. Kendimi bir kum tanesi kadar zayıf gördüm. Bu kadar büyük oyuncularla aynı toprakları paylaştığım için gurur duydum '' dedi. “Kıskanmak '' filminde, Seniha yı canlandırarak En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nergis Öztürk, sahnede sevinçten ağladı. En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Bornova Bornova filminin başrol oyuncusu Öner Erkan ise şaşkınlıktan konuşmakta zorlandı.

Halkın Portakalı Ödülünü Dima-Mat Grubu kazandı!

Bu yıl ilk defa düzenlenen ve büyük ilgi gören “Halkın Portakalı '' ödülü Dima-Mat Grubu nun çektiği “Domates '' filmi kazandı. Ödüllerini jüri üyesi AYÇOV ve Güçbirliği Derneği Başkanı Canan Tulgar ve Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu nun elinden alan ekip mutluydu. Halkın Portakalı ikincilik ödülü Simurg grubunun çektiği “Yazmaya Gidip Dönmeyeceğim '' filmine, üçüncülük ödülü ise Yakamoz grubunun çektiği “Boşalan Ayakkabılar '' filmlerine gitti.

Bu yılki festivalin bir diğer ilki olan Gençlik jürisi ödülünü “Şark Oyunları- Eastern Plays '' filmi aldı. Ödülü Zeynep Turgut filminin oyuncularından Hatice Aslan'a filmin yönetmeni Kamen Kalev'e verilmek üzere teslim etti. Jürisi İsmet Aydın, Salih Yön, Akın Önen, Mustafa Açan, Lütfi Giray, Ufuk Güral Nizamettin Şen ve Taci Alparslan dan oluşan Kent Konseyi Seyirci Ödülü nü İlksen Başarır ın ilk filmi olan “Başka Dilde Aşk '' kazandı.

Angelopulos ve Maselli ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Yunan yönetmen Theo Angelopoulos Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü alırken, "Buraya film gösterimi için gelmiştim bu ödül benim için sürpriz oldu" diyerek teşekkür etti. Mustafa Akaydın ödülü verirken, "Çok değerli katkılarından dolayı baş tacımız sanatçılara ve onları kucaklayan Antalya Halkına teşekkür ederiz. 47. festivalde buluşmak umuduyla... " dedi.

46 NCI ULUSLAR ARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI
Ulusal Uzun Metraj Yarışması Ödülleri

En İyi Film: “Bornova Bornova '' ve “Kosmos ''

En İyi İlk Film: “İki Dil Bir Bavul ''

En İyi Yönetmen: Reha Erdem (“Kosmos '' )

En İyi Senaryo: Onur Ünlü (“Beş Şehir '' )

En İyi Kadın Oyuncu: Nergis Öztürk (“Kıskanmak '' )

En İyi Erkek Oyuncu: Öner Erkan (Bornova Bornova '' )

En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry (“Kosmos '' )

EN İyi Müzik: Mehmet Erdem, Özgür Akgül (“Deli Deli Olma '' )

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Damla Sönmez (“Bornova Bornova '' )

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu (“Kara Köpekler Havlarken '' )

En İyi Kurgu: Erkan Tekemen (“Bornova Bornova '' )

En İyi Sanat Yönetmeni: Zeynep Koloğlu (“Usta '' )

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Bahadır Karataş (“Usta '' ), Evrim Alataş (“Min Dit '' ), Tansu Biçer (“Beş Şehir '' ), Emre Şahin (“40 '' )

Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: “Kosmos '' (ses tasarımı alanında)

Uluslararası Uzun Metraj Yarışması Ödülleri

En İyi Film: “Kağıttan Asker / Paper Soldier '' ve “Sınır / Border ''

En İyi Yönetmen: George Ovashvili (“Öteki Yaka / The Other Bank '' )

En İyi Erkek Oyuncu: Tedo Bekhauri (“Öteki Yaka / The Other Bank '' )

En İyi Kadın Oyuncu: Hilda Peter (“Katalin Varga '' )

SİYAD En İyi Ulusal Film: “Bornova Bornova ''

SİYAD En İyi Uluslararası Film: “Öteki Yaka / The Other Bank ''

En İyi İlk Belgesel İlk Film: “100 Bin Kişiydiler '' “Ben ve Nuri Bala ''

En İyi Belgesel Film: “Ziyaretçiler '' ve “5 Nolu Cezaevi ''

En İyi Kısa Film: “Kısır Döngü ''

Dijital Film Akademisi Ödülü: “Geri Dönüşüm Günlüğü '' , “Tamirci Çırağı '' , “Köy ''

NETPAC Jürisi En İyi Film: “Kan Arzusu / Thirst ''

Kent Konseyi Seyirci Ödülü: “Başka Dilde Aşk ''





__________________

"asil olunmaz asil doğulur"
  Alıntı ile Cevapla

Alt 01-11-2012, 05:10 AM   #2 (permalink)
Normal Üye
 
turkfilmle şuanda Offline
Üyelik tarihi: Jan 2012
Bulunduğu yer: isvec
Mesajlar: 102
Rep Seviyesi: turkfilmle is on a distinguished road
Rep Puanı: 10
Rep Gücü: 154
Standart

guzel bir festivaldi o sene
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiket
altin portakal, altin portakal 2009, antalya altin portakal, antalya film festivali, film festivali, film festivali 2009



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayan Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile) Bay Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:35 PM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0