Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri


  
Geri git   Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri > XviDHeaven Eski Yerli Film Fan Clubs > Unutulmayanlar Fan Clubs

Unutulmayanlar Fan Clubs
Sinema Yıldızları İtibariyle Indeks, biyografiler, resimler...

Senih Orkan (1932-2008)

Cevapla
Görüntüleme: 5621 - Cevaplar: 0  
LinkBack Seçenekler Stil

Senih Orkan (1932-2008)
Alt 05-17-2008, 11:24 AM   #1 (permalink)
Banned
 
KayalarinOglu şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: Essen
Mesajlar: 321
Rep Seviyesi: KayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond reputeKayalarinOglu has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 2404
Rep Gücü: 0
Standart Senih Orkan (1932-2008)




Yeşilçam sinemasının tanınmış isimlerinden Senih Orkan, Bodrum'un Turgutreis beldesinde hayatını kaybetti. Orkan, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Yakınları, Orkan için gözyaşı döktü.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün hayatını kaybeden, Yeşilçam'da bir döneme damgasını vuran Senih Orkan gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü oyuncularla rol aldığı 1960'lı yıllarda genellikle kötü adam karakterlerini beyazperdeye yansıtan Senih Orkan 1999 yılında yerleştiği Bodrum'un Turgutreis beldesindeki evinde vefat etmişti. 76 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu 1960- 1990 yılları arasında 200'e yakın filmde ve çok sayıda tiyatro eserinde rol aldı.

Orkan'ın ölümü başta 40 yıllık eşi 65 yaşındaki Necla Orkan olmak üzere bütün sevenlerini yasa boğdu. Gençleri seven ve Turgutreis beldesinde amatör tiyatroculara yardım eden Orkan 4 çocuk ve 4 torun sahibi idi.

Senih Orkan'ın cenazesi Turgutreis Merkez Camii'nde öğle namazına müteakiben İmam- Hatip Ahmet Fatsa tarafından kıldıran cenaze namazının ardından Karabağ Mezarlığı'nda toprağa verildi. Beklenilenden daha az katılımın gerçekleştiği cenaze töreninde Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, sanatçının eşi, çocukları, abisi Sayra Orkan, Bodrum'da yaşayan şarkıcı Nigar Uluerer, sevenleri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Senih Orkan'ın yakınları mezarlıkta gözyaşlarına hakim olamadı. Senih Orkan, Ayşecik Canımın İçi, Keşanlı Ali Destanı, Karaoğlan ve Yeşil Ejder ile Topkapı gibi birçok unutulmaz filmde rol almıştı.

Senih Orkan'ın oğlu Yağmur Orkan, "Sessiz gitmek istiyordu. Çok sevdiği bir şiir var, 'Sesiz gemi'. Onun gibi gitmek istiyordu." dedi. Orkan'ın ablası Yaprak Dalkılıç, ölümünün duyulmasını istemediği için kimseye haber vermediklerini belirtti.

Senih Orkan'ın ağabeyi Sayra Orkan, "Gerçek bir Cumhuriyet çocuğu idi. Hayatında 3 şey çok önemli idi. Bir tanesi Atatürk, bir tanesi tiyatro ve bir tanesi de sinema. Onlarla yaşadı ve öteki dünyaya göçüp gitti." Sayra Orkan'ın oğlu İstemihan Orkan ise amcasının ölümün kendilerini derin bir yasa boğduğunu söyledi. İstemihan Orkan "Sinemada kötü adam rollerinde oynadı. Ama güzel bir insandı. Atatürk ve Beşiktaş aşığı idi. Onun sanat camiasından, arkadaşlarından, birçok insanın burada olmasını arzu ederdik ama maalesef biz bizeyiz. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Bodrum'ya yaşayan şarkıcı Nigar Uluerer," O güzel bir insan ve çok iyi bir dost idi. Eski dostluklar kalmadığına göre, onun gibi dostları kaybettikçe daha çok üzülüyor insan. Allah rahmet eylesin." dedi.

Gözyaşları arasında dualarla uğurlanan Senih Orkan'ın mezarı çiçeklerlerle süslenirken ailesi taziyeleri kabul etti.

Senih Orkan'ın oğlu Yağmur Orkan'ın sözünü ettiği 'Sessiz Gemi' şiiri, Cumhuriyet döneminin büyük şairi Yahya Kemal'in eseri olarak biliniyor. Yahya Kemal'in bu şiirinin ilk dörtlüğündeki ifadeler şöyle:

"Artık demir almak günü gelmişse zamandan;

Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;.

Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol."

Oynadigi filmlerin listesi icin:
http://www.sinematurk.com/person.php...foPage&id=2172

Konu medy tarafından (05-17-2008 Saat 03:10 PM ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiket
belgesel, beyazperde, filmleri, liste, senih orkan, turk filmi, turk sinemasi, yesilcam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayan Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile) Bay Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:03 PM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0