Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri


  
Geri git   Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri > XviDHeaven Eski Yerli Film Fan Clubs > Unutulmayanlar Fan Clubs

Unutulmayanlar Fan Clubs
Sinema Yıldızları İtibariyle Indeks, biyografiler, resimler...

Kemal Sunal

Cevapla
Görüntüleme: 14717 - Cevaplar: 0  
LinkBack Seçenekler Stil

Kemal Sunal
Alt 07-13-2008, 06:30 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Greenpine şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 300
Rep Seviyesi: Greenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond reputeGreenpine has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 2439
Rep Gücü: 0
Standart Kemal Sunal




Aslen Malatya'nın Doğanyol ilçesinden olan Kemal Sunal 1944 yılında İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden mezun oldu.

Sanat hayatı, "Zoraki Takip" adlı tiyatro oyunuyla başladı.1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı.

1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya transfer oldu ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.Türk sinemasında başta ''İnek Şaban'' tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazandı.


Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı.
1977'de Antalya Film Festivali'nde ''En başarılı erkek oyuncu'' ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.




1974 yılında evlendi.Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu.1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başladı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.

12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nü 1995 yılında bitirdi ve master yapmaya başladı.
O Beyaz perdemizin Unutulmazları arasında hep olacaktır


Kemal sunal ölümünün hemen ardından sanatçı arkadaşları ise kendisini şu şekilde anlatmaya çalıştı...



Metin Akpınar: Kemal, oğlum gibiydi. Bizim tiyatroda yıllarca çalıştık. Çanta gibi birbirimizi oradan oraya taşıdık, ama artık yok. Bu değişmez bir son. Buna katlanmak zorundayız. Bundan sonra önemli olan devletin Kemal Sunal'a sahip çıkması. Onun filmleri yıllardır telif ödenmeden televizyonlarda yayınlanıyor. Artık buna dur demenin zamanı geldi. Eğer devlet bu konuda duyarlı olursa hiç olmazsa yavrularına bir gelir kalır. Kemal çok endişeli bir insandı. Her şeyden korkardı. Tabii uçaktan da korkardı. Bu da olayı hızlandırmış olabilir. Ama ne olursa olsun sonuçta her şeyi mizah duygusuyla objektifine yansıtırdı. Akciğer ve kalbinde sıkıntılar vardı ama açık açık söylemezdi. İlaç kullandığını biliyorum.


Müjdat Gezen: Çok kötü durumdayım. Duygularım tarifsiz derecede kötü. Bir arkadaştan öte kardeşti. Bir can dostumu kaybettim. Kemal'in aptal olmasına imkan var mı? Dünyanın en zeki insanlarından biriydi. Adam gibi adamdı. İlaçla tedavi görüyordu. Tansiyon sorunu vardı. Bu meslek böyledir, kolay yıpratıyor insanı, verdiklerini bu biçimde geri alıyor. Kemal'in her çevirdiği film benim için önemlidir. Zaten Türk halkı Kemal'i dünya çapında bir sanatçı olarak bağrına bastı. Sadece Türkiye'de tez konusu olmadı. Dünya çapındaydı. İnanılmaz bir sinema suratı vardır.

Hülya Koçyiğit: Bir arada hiç oynamadık, ama kızım Gülşah'la oynadı. O duyduğu zaman kahrolacak. Çünkü bizim bağımız hiç kopmadı, ailece, eşiyle de çok çok yakın görüştük. Türk sineması için çok büyük kayıp ve Kemal Sunal'ın ölümü tarif edilemeyecek bir acı şu anda benim için. Allah ailesine sabır versin. Hayatında hiç uçağa binmemiş bir insan. Nereden çıktı bu şimdi, onu anlamadım.
Uçaktan çok korkan ve hep karayoluyla giden bir insan. Uzak yerlere bile arabayla giderdi. Bugüne kadar uçağa bindiğini hiç duymadım. İlk defa hayatında uçağa binmeye karar veriyor belki de ve Allah nasip etmiyor. Hayret bir şey. Gerçekten çok üzüldüm. Şu anda çok şaşkın ve inanmakla inanmamak arasında bir haldeyim. Türkiye için çok büyük bir fenomendi, çok önemli bir sanatçıydı. Türk halkını çok yakından etkilemiş bir sanatçı, çok iyi bir aile babası, çok sevgi dolu, sevecen, derin dostlukları olan bir insan sinemada daha çok şeyler yapabilecekken, ani ve hiç akla gelmeyecek bir şekilde vefat etti.

Selda Alkor: İnanmıyorum. Çok üzüldüm. Kemal beyle birlikte çalışmadım, ancak bu camianın çok değerli bir insanıydı. Onun kaybı Türk sineması ve sanatı için çok büyük bir olay. Kemal Sunal, sinemamızı bugünlere taşıyan temel taşlardandı.

Emel Sayın: Ben Kemal Sunal ile 4 filmde oynamıştım. Set aralarında hiç konuşmazdı, az insanla ilişkiye girerdi. Varlığı yokluğu belli olmazdı. Ama yönetmen motor dediği an karşımızda devleşen bir aktör olurdu.
Onun çekimler sırasında orada olduğumu hissetirmeden çok izlemişimdir. Çok çekingen, fakat çok sıcak bir insandı.
Onunla unutamadığım anım, yıllar önce Bebek Belediyesi Gazinosu'nda çalışırken bir gün Kartal Tibet'le kulise gelmesiydi. Kemal o sıralar Kalendar Orduevi'nde askerlik yapıyordu. Ve komutanları bir konser yapmamı istemişlerdi. Bu görevi de ona vermişlerdi. Bunu benden istedi. İsterken müthiş sıkıntı yaşadı, ben kabul edince, konser sırasında ve sonrasında binlerce kez teşekkür etti. Onun sıcak, dost kişiliğine tanık olduğum, bunu bin nebze olsun paylaşabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Fakat bu inanılmaz ölüme kahroluyorum.

Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan: Bugüne kadar tanıdığımz en efendi, en mütevazı mesleğine en fazla saygı ve sevgi gösteren sanatçı kardeşlerimizden biriydi. Onunla dostluğumuz, arkadaşlığımız, sinema üzerine konuşmalarımız vardı. Bu zamansız ve sırasız ölüm bizi çok sarstı.

Türkan Şoray: İnanılmaz, çok büyük bir acı. Gülüşü, sinemamız var olduğu sürece unutulmaz karelerinin en başında yer alacak bana göre. Bu ölüm herkesi çok etkilediği gibi beni de çok etkiledi. Ben de herkes gibi çok yakın bir dostumu kaybetmiş sayıyorum kendimi. Kaderin acı cilvesi ki, yine mesleği gereği bir çekim için çok korktuğu halde yine o uçağa bindi. Ve hayatını çok inandığı bir yolda yitirdi. Ölümünün böyle olması beni daha da fazla etkiledi.

Cenk Koray: Türkiye çok büyük ve iyi bir sanatçısını kaybetti. Yeri kesinlikle doldurulamayacak ahlaklı bir sanatçıydı kendisi. Allah rahmet eylesin diyorum.

Ayşen Gruda: Kemal benim çocukluk arkadaşım. Hakikaten değer verdiğim bir insan. Ben neden bu kadar geç müdahale edildiğini anlamıyorum ve havalimanında ihmal olduğunu düşünüyorum. Kemal uçağa binmekten ve denize girmekten çok korkardı. Keşke ısrar edilmeseydi, ama artık çok geç. 7'den 70'e herkesi bir noktada birleştiren çok değerli bir sanatçıydı. Öldü demeye dilim varmıyor. Ailesinin ve Türkiye'nin başı sağolsun.

Nejat Uygur: Kemal Sunal dünya çapında bir sinema ve tiyatro oyuncusu. Ben 73 yaşındayım ve bu güne kadar dünya üzerinde 15 sene önce çevirdiği filmleri 2000 yılında da reyting rekorları kıran bir başka sanatçı görmedim. Birşey söylememe gerek yok. Nur içinde yatsın.

Münir Özkul: Çok, çok, çok üzgünüm. Şoktayız. Sanatçılığının ötesinde çok iyi dostumdu. Mükemmel bir insandı. Kemal sürekli beni arayarak sağlık durumumu sorardı. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum, ailesine de başsağlığı.

Uğur Dündar: Daha birkaç gün önce, Vefa Lisesi'nin geleceğine yönelik güzel projeleri nasıl yaşama geçireceğimizi konuşmuştuk. Kemal, hem büyük bir sanatçı, hem de çok vefalı bir insandı. Bir arkadaşının bir sorunuolduğu zaman tüm işlerini bırakıp, iki eli kanda olsa, o insanın yardımına koşardı. Örnek bir aile reisiydi, örnek bir arkadaştı. Türkiye hem çok büyük bir sanatçıyı, hem de pırlanta kalpli çok değerli bir insanı kaybetti. Bundan dolayı, yaşamının erken yaşlarında onu yitirmiş olmaktan dolayı çok derin acılar içindeyim. Genetik rahatsızlığına rağmen sağlığına son derece dikkat ederdi. Yediğine, içtiğine özen gösterirdi. Alkol ve sigara kullanmazdı. Sık sık doktor kontrolünden geçerdi. Aile yaşamında mutlu bir insandı. Bir film projesi vardı. Hayatının en verimli yıllarında maalesef kendisini yitirdik.

Ali Poyrazoğlu: Hem arkadaşımdı, hem de çok sevdiğim, beğendiğim bir meslektaşımdı. Ama geride bıraktıkları ve eserleriyle bizimle beraber olacak. Baki kalan kubbede bir hoş seda imiş, kendi gitti, görüntüsü, sesi kaldı yadigar.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Türk sinemasına uzun yıllar emek veren Sunal, rollerine kattığı sıcaklığı ve sevecenliğiyle ulusumuzun beğenisini kazanmış bir sanatçımızdır. Günlük yaşamımızda her gün karşılaştığımız insan tiplemelerini kendine özgü mizah anlayışıyla en iyi biçimde sinema perdesine aktaran Sunal'ı insanımız, her zaman kendi içinden biri kabul etmiş, öylece tanımış ve sevmiştir.

Bülent Ecevit: Ben bir Kemal Sunal hayranıyım. Onun filmlerini defalarca seyrettim. Hiç usanmadım. Bundan sonra da usanmayacağım. Çok büyük bir sanatçıydı. Görünürde Hababam Sınıfı öğrencisiydi ama gerçekte çok değerli ve etkileyici bir öğretmendi. İşi şakaya vurarak, güldürüye getirerek topluma çok önemli mesajlar verirdi. Bir politikacı olarak ben de ondan bazı dersler alırdım. Ölümüne çok üzüldüm. Ama o eserlerinde yaşayacaktır. Halkın gönlünde yaşayacaktır."
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayan Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile) Bay Oyuncuların Resmi Web Siteleri   (alfabetik sıra ile)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:07 AM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0