Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri

Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri (http://www.xvidheaven.com/)
-   Anılardan Silinmeyenler (http://www.xvidheaven.com/anilardan-silinmeyenler/)
-   -   TALİHLİ AMELE (1980) İlyas Salman - Hümeyra - Aliye Uzunatağan - Mustafa Alabora (http://www.xvidheaven.com/anilardan-silinmeyenler/3988-talihli-amele-1980-ilyas-salman-humeyra-aliye-uzunatagan-mustafa-alabora.html)

Kamil 12-29-2008 05:17 PM

TALİHLİ AMELE (1980) İlyas Salman - Hümeyra - Aliye Uzunatağan - Mustafa Alabora
 


TALİHLİ AMELE (1980)

Yönetmen : Atıf Yılmaz
Senaryo : Başar Sabuncu (İşgal adıyla oynanan bir oyundan)
Görüntü Yönetmeni : Çetin Tunca
Müzik : Mehmet Duru
Oyuncular : İlyas Salman, Hümeyra, Aliye Uzunatağan, Erdal Özyağcılar, Mustafa Alabora, Metin Serezli, Ulvi Alacakkaptan, Salih Kalyoncu, İsmet Ay, Feyzi Tuna
Yapımevi (şirket) : Alfa Film (Atıf Yılmaz)
Konu : Mehmet Ali (İlyas Salman) karısı ve iki çocuğuna daha iyi bir yaşam sağlayabilmek umuduyla, hep birlikte köyden kente gelirler. Önce bir inşaatta iş bulur. Mehmet Ali, mesleğinde ilerleyip, iyi bir duvarcı ustası olmayı amaçlarken, büyük şehirdeki tüketim totplumunun oyunlarına birden kendini kaptırır. Bir şirketin reklâm kampanyasıyla ünlü bir reklâm yıldızı olur. Gene düzmece bir reklâm kampanyasıyla bir apartman dairesi kazanır. Basının ilgisi ve hediyeler derken, duvarcı ustasının yaşamı birden değişir. Ama bu çarpık sermeya oyunclarının tutsağı olan Mehmet Ali, gerçekte hiç birşeyin sahibi değildir. Saf, temiz yürekli Anadolu çocuğu Ali, bir türlü ayak uyduramadığı düzenin kurbanı olup aklını yitirir.
Notlar : Sansür Kurulu'nun tümüyle reddettiği film, Danıştay kararı ile gösterime girdi. "Anadolu delikanlısı deli olarak gösterilemez" gerekçesiyle, Mehmet Ali'ye deli gömleği giydirilen sahneler filmden çıkarıldı.

anadoluman 12-29-2008 09:27 PM

ilyas salmanin iyi bir performans sergiledigi bir calismadir "talihli amele " ellerine saglik dostum.

kartal25 12-29-2008 09:36 PM

Küçüklüğümde birkaç kez televizyonda izleyebilmiştim. Benim için çok değerli bir film. Ellerinize sağlık.

chiwang 12-30-2008 07:22 AM

bu filmi ne yazık ki tv de de sansürlü izledik.özellikle zerrin doğan'ın soyunduğu sahneleri hep kesiyorlar.bi türlü doğru dürüst izleyemedim o sahneleri.inşallah arkdaş yüklerde doğru dürüst bi izleme imkanı yakalarız.ayrıca burda kaygızısızlar dizisinde Eleman rolünü oynayan Yalçın Avşar'ın da ufaklığı çok sevimli.kendisini yusuf ile kenan filminden böcek rolünden de biliriz.keşke hep küçük kalsa denen bi oyuncudur


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:11 AM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0