Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri

Yeşilçam - Beyazperde - Nostalji Sinema - Siyah Beyaz - Renkli - Türk Filmleri (http://www.xvidheaven.com/)
-   Anılardan Silinmeyenler (http://www.xvidheaven.com/anilardan-silinmeyenler/)
-   -   ANKARA EKSPRESİ - 1970 Filiz Akın - Ediz Hun - Leyla Sayar - Kadir İnanır (http://www.xvidheaven.com/anilardan-silinmeyenler/1413-ankara-ekspresi-1970-filiz-akin-ediz-hun-leyla-sayar-kadir-inanir.html)

medy 07-26-2008 10:21 PM

ANKARA EKSPRESİ - 1970 Filiz Akın - Ediz Hun - Leyla Sayar - Kadir İnanır
 

ANKARA EKSPRESİ - 1970

Filiz Akın - Ediz Hun - Leyla Sayar - Kadir İnanır

Yönetmen : Muzaffer Aslan
Senaryo : Bülent Oran (Esat Mahmut Karakurt'un aynı isimli romanından)
Görüntü Yönetmeni : Cengiz Tacer
Oyuncular : Filiz Akın, Ediz Hun, Leyla Sayar, Kadir İnanır, Kayhan Yıldızoğlu
Yapımevi (şirket) : Sine Film (Muzaffer Aslan)
Notlar : İkinci çevirim.
Ödüller : “Ankara Ekspresi†8. Antalya Film Şenliği'nde (1971) “en başarılı film†seçildi. Bülent Oran “en başarılı senaryoâ€, Cengiz Tacer “en başarılı kamera†ve Filiz Akın “en başarılı kadın oyuncu†ödülleri kazandılar.


RatyaPonec 07-27-2008 01:33 AM

Sevgili Medy, başka şeyler yazacaktım ama capsleri görünce aklıma 80'li yıllarda tv1 de gösterilen ismini hatırlamadığım Meksika dizisi geldi. O dizide teyze rolünü oynayan Ramona sürekli "Aman tanrım" derdi. Bana da aynen onun gibi "Aman Tanrım" dedirttiğiniz için Allah ne dileğiniz varsa versin diyorum.:harika::friends::give_rose::give_rose::give_rose:

RatyaPonec 07-27-2008 02:38 PM

Alıntı:

trash´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10406)
.....

"Filiz Akın sırf bu fiyakalı görüntüsü ve de yapımcı Türker İnanoğlu ile olan ilişkisi sayesinde sinemamızda yer edinmiş birisi. Açık seçik yazıyorum; Filiz Akın'ın doğru düzgün bir oyunculuğunu görmüş değilim ve onu büyük oyuncularımız arasında kesinlikle görmüyorum. İlyas Salman da bunu söylemişti vaktinde.

Renkler, zevkler ve haliyle düşünceler kişiden kişiye değişebilir. Filmler gibi sinema yıldızları da toplumun sadece bir kesimine hitap edebilirler.

Tv yayınlarınının bulunmadığı dönemlerde Türkiye'de ulusal medya görevi film yapımcıları tarafından yerine getirilmiş ve kamuoyunun nabzını sürekli olarak tutmak zorunda olan film yapımcıları doğal olarak ülke genelinde esen rüzgarların etkisi altında da kalmışlardır.

Filiz Akın, günümüzde bile en özgürlükçü olduğu kabul edilen ve hala Türkiye'ye bol geldiği ileri sürülen 1961 Anayasasının kabulünden sonra medeni Türk insanına örnek olması istenen sanatçıların en önde gelenidir. Sahip olduğu güzelliğinden öte zerafeti, kibarlığı, terbiyesi ve efendiliği üstlendiği misyonda rol yapmasına zaten gerek bırakmamaktadır. Filiz Akın'ın tek şanssızlığı ülkemizde muassır medeniyetin aksi istikametinden estirilen rüzgarlar olmuştur. "Ne mutlu Filiz Akın'ı seviyorum diyenlere"

medy 07-27-2008 03:07 PM

Sevgili Raty....:harika: :superrr



:give_rose: I love Filiz Akın..... :loveee

panalgin 07-27-2008 03:09 PM

Alıntı:

trash´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10406)
İzlediğim en kötü filmlerden birisidir ama Antalya ödüllerinin rezil bir şekilde dağıtıldığı dönemde ödülleri toplamıştır doğal olarak.

Dönem, Yılmaz Güney'in toplumsal gerçekçilik akımının temsilcisi olan sağlam filmlerine ödül vermeye yanaşmayan Altın Portakalcıların abuk sabuk filmlere ödülleri dağıttığı bir dönemdir. O dönemdeki Altın Koza ödüllerine bakarsanız aradaki kalite farkı görülecektir.

Naziler Ankarada işler çeviriyor vs vs... Berbat bir senaryo, berbat oyunculuklar, Nazi soslu bir Yeşilçam melodramı aslında. İzlemeseniz de olur cinsten. Değişik bir şey yapalım derken birşeycik yapamamışlar, saçmalamışlar.

"Avrupai" bir fiziğe sahip Filiz Akın'ı "Alman" rolünde oynatmak pek akıllıca doğrusu. Zaten Filiz Akın sırf bu fiyakalı görüntüsü ve de yapımcı Türker İnanoğlu ile olan ilişkisi sayesinde sinemamızda yer edinmiş birisi. Açık seçik yazıyorum; Filiz Akın'ın doğru düzgün bir oyunculuğunu görmüş değilim ve onu büyük oyuncularımız arasında kesinlikle görmüyorum. İlyas Salman da bunu söylemişti vaktinde.

Filmi tarafsız bir gözle izlemeyi denediniz mi ? Filiz Akın'ı sevmediğiniz için filmi beğenmemiş olabilirsiniz, ayrıca bu film bir eserden alıntı dikkat ederseniz.

bossyman 08-15-2008 08:24 AM

eline sağlık kardeş

meobi22 06-24-2009 11:11 AM

efendi sen filiz akın filmlerini yayınlamaya devam et bazıları Filiz AKIN sevmiyor olabilir ama o bizim bir numaramız
kendine iyi bak


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:17 PM .

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0