Tekil Mesaj gösterimi

Alt 09-08-2008, 02:40 PM   #7 (permalink)
RatyaPonec
Moderator
 
RatyaPonec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
RatyaPonec şuanda Offline
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 2.049
Rep Seviyesi: RatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond repute
RatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond reputeRatyaPonec has a reputation beyond repute
Rep Puanı: 675106341
Rep Gücü: 13502402
Standart

Genç Padişah "bütün insanlık tarihini incelene" diye buyruk verince ülkenin en bilge kişileri hummalı şekilde çalışmaya başlamış. İki sene geçtikten sonra o kadar çok dokuman hazırlanmış ki ancak kırk deveye yükleyerek sonucu Padişaha sunmak üzere yola çıkmışlar.

Penceresinden saraya deve kervanı girdiğini gören Padişah yanındaki vezirine hayretle"Vezir, vezir saraya giren bu develer de ne " diye sormuş. Olaydan bilgisi olan vezir cevap vermiş. "Haşmetlü Padişahım buyruğunuz üzerine hazırlanan insanlık tarihi araştırması sonuçları" Padişah vezirin sözünü keserek "O kadar yazıyı kim okuyabilir? Git söyle onlara çalışmalarını özetlesinler" diyerek emir vermiş.

Çalışmalar devam etmiş ve Saray'a sırayla yirmi, on, beş, iki ve bir deve yükü araştırma sonucu götürülmüş. Ancak, her defasında okunabilmesi mümkün değil cevabı almışlar. Böylece seneler geçtikten sonra araştırma sonucu bir kitap haline getiririlebilmiş fakat geçen sürede padişah da epey yaşlanmış.

Hürmetle Padişahın odasına elindeki kitapla giren Vezir açıklama yapmaya fırsat bulamadan Padişah " Değerli Vezirim elinizdeki kitap nedir" diye sormuş. Vezir saygıyla "Haşmetlü Padişahım buyurduğunuz insanlık tarihi araştırmalarının sonucu" diyerek yanıtlamış.

Araştırma sonucunun bir kitap büyüklüğüne düşürüldüğüne memnun olan Padişah, hafifçe iç geçirerek " Değerli vezirim görüyorsunuz epey yaşlandım. Gözlerim yakını görmüyor. Bu kitabı da okumam mümkün değil. Ne dediklerini bana özetleyebilir misiniz" diyerek ricada bulunur.

Sadık ve yetenekli vezir tereddüt etmeden Padişahın emrini tek cümle ile yerine getirmiş. " Doğdular, büyüdüler, çile çekip öldüler"

Değerli arkadaşlarım bırakınız insanları doğada yaşayan bütün canlıların her biri son derece önemli. Hatasız kul olmaz. İki günlük dünya çekişmeye değmez. Bir kapı kapanırsa öbürü açılır. Çivi çiviyi söker. Seven gönül katlanır.

Herkesi barışa sükunete davet ediyorum. Ancak nedeni ne olursa olsun yaşça kendisinden büyük bayanlara saygı göstermemeyi aydın bildiğim insanlara yakıştıramıyorum. Birilerini daha çok olsa bile yine de hepinizi seviyorum.

Arı kovanına çomak sokan (şaka) Kamil arkadaşım değerli paylaşımın için çok teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla